recept na rámen

8. července 2009 v 21:54 | sabcha

300 g mletého vepřového masa
1 pol. lžíce strouhaného zázvoru (lze použít i sušený)
2 pol. lžíce polohrubé mouky
1 pol. lžíce saké (suchý vermut, bílé víno)
1/4 kávové lžičky soli
1 vejce
1 nadrobno nasekaná cibulka

Všechny ingredience dobře promícháme a prohněteme rukou,
vytvoříme kuličky o průměru asi 3 cm a smažíme v olejové lázni tak,
aby kuličky byly propečené i uvnitř.

Omáčka:
2 pol. lžíce kečupu
1 pol. lžíce octa (japonský rýžový)
1 pol. lžíce cukru
1 pol. lžíce sójové omáčky
3 pol. lžíce vody
1 kávová lžička Solamylu
1 pol. lžíce oleje
Vše smícháme a vlijeme na rozpálenou pánev. Když omáčka zhoustne,
vložíme masové kuličky, dobře promícháme a necháme prohřát. Chceme-li
pokrm ozvláštnit, můžeme přidat trochu hrášku (nebo jiné zeleniny).
Masové kuličky jsou velmi oblíbenou součástí obentó, v takovém případě
je vhodné omáčku servírovat ve zvláštní nádobce. A chcete-li touto japonskou
specialitou překvapit přátele na některém ze svých večírků, zkuste několik
kuliček napíchnout na špejli.


tento článek je zkopírován omlouvám se ae neznám zdroj

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 dff dff | 9. července 2009 v 12:24 | Reagovat

fdf

2 sakura3021 a Yuuki sakura3021 a Yuuki | Web | 10. července 2009 v 15:40 | Reagovat

ahojky, jasně rádi spřátelíme a na diplom dkyžtak SasuSaku a nenapsala si co chceš an diplom ty. Když tak porísm napiš. Arigato

3 Schiman Schiman | Web | 27. července 2009 v 20:39 | Reagovat

No ta to budu skoušet ted někdy vo prázkách :D dám ti vědět jak to chutnalo :P :D

4 sabcha-sama sabcha-sama | 27. července 2009 v 20:43 | Reagovat

tak dej taky bych to chtěla skusit ae bez toho masa

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama